• TRASOVANIE ABSOLVENTOV
        • TRASOVANIE ABSOLVENTOV

        • 13.03.2024 13:42
        • Dňa 1. februára 2024 sa na našej škole uskutočnila prezentácia na tému: trasovanie absolventov. Na tejto prezentácií sa zúčastnili žiaci končiacich ročníkov - IV.A, IV.B, V.G a V.H. 
        • Projekt na škole bude korešpondovať s blížiacim sa národným projektom s názvom „Zavedenie manažérstva kvality v odbornom vzdelávaní a príprave a vzdelávania dospelých“, ktorý bude realizovať Štátny inštitút odborného vzdelávania (ďalej „ŠIOV“). Cieľom tohto projektu bude užšie prepojenie štúdia s trhom práce.

          Projekt vychádza z celospoločenského dopytu po relevantných informáciách o uplatnení absolventov stredných škôl, na základe ktorých bude možné komplexne hodnotiť výsledky vzdelávacieho súčasného systému, a taktiež dopomôže k odstráneniu existujúceho nesúladu medzi požiadavkami na trhu práce a získaným vzdelaním. 

          Informácie budú získavané v spolupráci s našimi absolventmi, a to prostredníctvom dotazníka o uplatnení absolventov v praxi. Takýto dotazníkový prieskum bude realizovaný po skončení štúdia, vždy v určený čas (napr. rok po skončení štúdia, dva roky po skončení štúdia a pod.). Po zbere a analýze dát budeme pravidelne sledovať a vyhodnocovať zamestnanosť a uplatniteľnosť našich absolventov. Taktiež dokážeme takýmto spôsobom zistiť nesúlad  medzi výučbou a požiadavkami na pracovnom trhu, kvalitu a efektivitu poskytovaného vzdelania.

          Pre absolventov z takejto spolupráce plynie aj niekoľko výhod. Predovšetkým získajú informácie napr. o voľných pracovných pozíciách v príslušnom odbore či aktuálnych požiadavkách pracovného trhu. Ďalšou výhodou je vybudovanie si veľkej siete kontaktov – medzi učiteľmi, spolužiakmi, ale aj vo firmách v rôznych oblastiach pôsobenia. 

          Dôležité informácie budeme zdieľať aj v našej facebookovej skupine: OA Združenie Absolventov

          https://www.facebook.com/groups/oazdruenieabsolventov/

          Budeme veľmi radi, aby sa aj bývalí absolventi zapojili a stali sa členmi našej skupiny.
           

        • Naspäť na zoznam článkov