• Plnohodnotne sa dá praxovať aj v škole
      • Plnohodnotne sa dá praxovať aj v škole

      • 28.06.2023 09:08
      • Sme dôkazom toho, že hoci nie sme na praxi u zamestnávateľa, aj tak môžeme kvalitne a hlavne prakticky zúročiť teóriu. Na hodine aplikovanej informatiky okrem toho, že opakujeme učivo z teoretickej hodiny, tak simulujeme rôzne praktické úlohy, ktoré sa vo firmách uplatňujú, a ktoré aj naši spolužiaci vo firmách vykonávajú.
      • Sú to napríklad propagačné prezentácie, rôzne tabuľky, či úpravy textu, ktoré sa v podnikateľskom prostredí využívajú.

        Na hodinách ekonomiky a podnikania a tovaroznalectva rozoberáme teoretické učivo, premietame ho do praxe pomocou pestrých užitočných cvičení a diskutujeme na odborné témy. Vieme na praktických príkladoch lepšie pochopiť význam rôznych častí ekonomiky. Spracúvame aj interesantné fakty do prezentácii.

        Na hodine hospodárskych výpočtov sa venujeme praktickým úlohám v rozvoji finančnej gramotnosti. Zaoberáme sa aj základnými ekonomickými činnosťami akými sú sporenie, investovanie, ale i činnosťami, ktoré budú pre nás dôležité neskôr, ako napríklad otvorenie účtu v banke. Na dané témy robíme aj zaujímavé prezentácie. 

        Na hodine spoločenskej komunikácie sa venujeme zaujímavým témam, ktoré sú cennými a praktickými radami do spoločenského života. Okrem simulovania obchodných rokovaní, pracovných porád alebo aj pracovných pohovorov, ktoré sú neodmysliteľnou súčasťou podnikateľského prostredia a businessu, sa zaoberáme sa aj základnými princípmi etiky a etikety. Okrem iného, zoznámili sme sa aj s významom odlišností kultúr. Na túto tému sme pripravili prezentáciu a ňou by sme sa vám chceli pochváliť.

        No a nakoniec to završujeme hodinou administratívy a korešpondencie, kde si môžeme pod profesionálnym dohľadom precvičovať prstoklad. Neúnavné zdokonaľovanie našej rýchlosti a vytrvalosti nám umožňuje nacvičovať písanie rozličných odborných textov či  korešpondencie, ktorá sa vo firmách dennodenne využíva v rámci odbornej praxe u zamestnávateľov.

        Odborná prax je pre nás cenný deň, v ktorom naozaj platí, že aj v škole sa dá prakticky využívať teoretické učivo. A takto to máme my v 1.B  Z tohto dňa sa snažíme vyťažiť čo najviac pre naše hlavy a odchádzame domov nabudení a dobre naladení.


        Ako dôkaz vám ponúkame malú ukážku prezentácii z tovaroznalectva, hospodárskych výpočtov a spoločenskej komunikácie:


        Branislav Dobeš, 1.B

         

      • Naspäť na zoznam článkov