• Erste Financial Life Park – miesto pre inovatívne finančné vzdelávanie
      • Erste Financial Life Park – miesto pre inovatívne finančné vzdelávanie

      • 25.10.2023 08:18
      • Dňa 12.10. 2023 sme sa my, žiaci II. B, spolu so žiakmi I. B vybrali na interaktívny workshop zameraný na finančnú gramotnosť. Miesto konania: Erste Bank Viedeň.
      • Vyrazili sme o 7.00 h a čakala nás zhruba 3-hodinová cesta autobusom. Našou prvou zastávkou bolo preslávené rakúske obchodné centrum Parndorf. Tu sme strávili približne hodinku a za ten krátky čas sme stihli niečo nakúpiť, aj sa najesť. Myslím si, že práve na ceste z Parndorfu do našej cieľovej destinácie začala panovať dobrá atmosféra vďaka spoločnému hudobnému vkusu a výberu pesničiek. Bohužiaľ cesta trvala príliš krátko na to, aby sme našu “atmošku” vygradovali do úplného vrcholu.

        Keď sme dorazili do Erste Bank, boli sme všetci veľmi prekvapení modernou architektúrou. Interaktívnym workshopom nás sprevádzali profesionálni slovenskí lektori. Najprv nás zoznámili s tabletmi, ktoré sme používali a ktoré boli našimi virtuálnymi pomocníkmi na tejto edukačnej ceste. Urobili sme si  krátky vstupný test. Po ňom sme riešili rôzne zaujímavé, interaktívne úlohy, ktoré boli zamerané na získanie zručností potrebných na zodpovedné a nezávislé riadenie osobných finančných záležitostí. Nakoniec sme urobili výstupný test, aby sme si mohli porovnať naše vedomosti pred a po tejto podnetnej exkurzii. Po tomto  príjemne vyčerpávajúcom workshope sme si ešte prezreli neďaleké záhrady s impozantným zámkom Belvedere. Počasie nám prialo, urobili sme si zopár fotiek a potom nás čakala cesta späť na Slovensko.

        Naše brušká už vyhladli, tak nám dobre padla zastávka v Bratislave. Ikea a ich slávne mäsové guľky a tiež Avion nikdy nesklamú. Prváci mali plán kúpiť nabíjačku pre náš reprák, ktorý nám spríjemňoval cestu, ale bohužiaľ sa vybil. Spokojní a najedení, s nabíjačkou v ruke sme nastúpili všetci do autobusu a vydali sa na cestu domov. Krátili sme si ju  spoločným spievaním pesničiek, prehlbovaním vzťahov, proste takou zábavou ako sa patrí.

        Ten, kto sa nezúčastnil, môže banovať a napäto čakať, kedy sa naskytne možnosť zažiť takýto super výlet. My zaň ďakujeme pani učiteľkám Synákovej, Kochláňovej a Kolmanovej.

        paholik_andrej_ II.B

        Fotogaléria: https://oavoza.edupage.org/album/#photos:album:78

      • Naspäť na zoznam článkov