• Exkurzia - Svetová výstava Cosmos Discovery
      • Exkurzia - Svetová výstava Cosmos Discovery

      • 22.10.2022 20:54
      • Žiaci tried II.A, II.B a vybraní  z III.B sa zúčastnili  19.10.2022 spolu s pani učiteľkami Ing.Hlačinovou a Ing.Fojcíkovou svetovej výstavy Cosmos Discovery v Inchebe Bratislava, ktorá vznikla spolupráci s NASA a svetovými odborníkmi.
      • Zoznámili sa s prvými vesmírnymi krokmi, ako aj využili možnosť vstúpiť na palubu vesmírnej stanice, či vidieť exponáty pilotných letov od historického začiatku až po súčasnosť. Pestrá bola ja ponuka vesmírnych skafandrov.

        Pri vstupe dostal každý žiak kartu s menom a príbehom reálneho kozmonauta.

        Po skončení výstavy sme sa presunuli na novú autobusovú stanicu Nivy na obedňajšiu prestávku. Okrem možnosti  občerstvenia sa  žiaci mali možnosť vidieť množstvo obchodov  poskytujúcich predaj tovarov alebo služieb spotrebného charakteru. Moderná autobusová stanica je doplnená aj zelenou strechou, ktorá prináša oddych s nádherným výhľadom na hlavné mesto v náručí zelene.

        Na záver sme navštívili obchodný dom IKEA. Keďže súčasťou predmetu ekonomika a podnikanie je aj skladové hospodárstvo, žiaci mali možnosť  vyhľadávať ich vybraný produkt  na samoobslužnom  sklade  podľa skladových zásob metódou vizuálnej kontroly. Podľa radu a miesta   si mohli sami vyhľadať svoju tovarovú položku.

        Po vyčerpávajúcom celodennom programe sme sa vrátili plní   dojmov a získaných poznatkov domov.

        Ing. Andrea Hlačinová

        Fotogaléria: https://oavoza.edupage.org/album/#photos:album:23

      • Naspäť na zoznam článkov