• Exkurzia v Čističke odpadových vôd v Hornom Hričove
      • Exkurzia v Čističke odpadových vôd v Hornom Hričove

      • 19.10.2022 19:03
      • V októbri sa aj na našej škole rozbehli po 2-ročnej prechádzke odborné exkurzie. V rámci predmetu Tovaroznalectvo sa naši žiaci už tradične zúčastňujú prehliadky Čističky odpadových vôd v Hornom Hričove.
      • Postupne sa na exkurzii zúčastnili triedy OA 1.A, 1.B a z BOA 2.G a 2.H s pedagogickým dozorom – Ing. A. Hlačinovou a Mgr. Ing. K. Janekovou. V areáli nás sprevádzali zamestnanci p.Baďura a p.Kubala a ochotne odpovedali na zvedavé otázky žiakov. Prečítajte si ich dojmy z exkurzie:

        1. A

        Začiatok exkurzie bol naozaj zaujímavý, pretože na veľkej váhe sme sa mohli celá trieda odvážiť – mali sme cca 1700kg aj s našou pani učiteľkou tovaroznalectva. Následne nám náš sprievodca poukazoval jednotlivé procesy, ktoré musia prebehnúť aby sa odpadová voda očistila. Exkurzia nám dala toho veľa, nečakali sme že to bude až tak dlhý a zložitý proces. Pána sprievodcu hodnotíme bodmi 11/10, nakoľko niektorých dokonca previezol na bagri. Celá exkurzia nám dala do života veľa a sme vďačný za túto možnosť, ďakujeme.

        1. B

        Exkurzia sa nám veľmi páčila a bol to naozaj super strávený čas. Pozreli sme sa, ako funguje čistička na vlastné oči. Okrem toho sme aj nadobudli nové poznatky. Prekvapilo nás napríklad, ako dlho sa voda čistí, kým ju vypustia do Váhu. Viac sme sa začali zamýšľať nad otázkou čistej vody, a aj si vážiť čistú vodu. Obdivujeme zamestnancov, ktorí tam pracujú, pretože sme si uvedomili náročnosť ich práce a koľko vedomostí a zručností musia ovládať. Náš zážitok veľmi spríjemnil a skvalitnil pán, ktorý nás sprevádzal. Dúfame, že takýchto náučných exkurzií zažijeme ešte viac.

        2. G

        Dňa 6. 10. 2022 sa naša trieda zúčastnila na exkurzii v Hornom Hričove, kde nám ukázali proces čistenia odpadových vôd. Zamestnanec ČOV nám ukázal, odkiaľ prichádza špinavá odpadová voda do čističky a kadiaľ sa po vyčistení vlieva do Váhu. Previedol nás po celom areáli a porozprával nám o procesoch, ktoré sú potrebné na jej vyčistenie. Páčili sa nám aj oranžové reflexné vesty, ktoré sme museli mať povinne oblečené celú exkurziu. Celkovo sa nám táto exkurzia veľmi páčila a veľa sme sa naučili.

        2. H

        Naša trieda sa zúčastnila na exkurzii v ČOV dňa 11. 10. 2022. Ujal sa nás zamestnanec, ktorý nám ochotne poukazoval celý areál. Okrem celkovej prehliadky sme si odniesli aj veľa nových informácií. Sprístupnil nám aj pohľad zhora – videli sme areál z výšky z jednej z vyhnívacích nádrží. Vážime si prístup sprevádzajúcich zamestnancov, ktorí boli ochotní odpovedať na naše zvedavé otázky.

        Fotogaléria: https://oavoza.edupage.org/album/#photos:album:22

      • Naspäť na zoznam článkov