• Vyhrali sme IDEATON!
      • Vyhrali sme IDEATON!

      • 05.04.2023 12:03
      • Dňa 24.3.2023 sa v Sobášnom paláci v Bytči uskutočnil prvý IDEATON v žilinskom kraji v roku 2023 a my sme boli jeho súčasťou.
      • IDEATON je podujatie, pri ktorom sa tímy ľudí stretávajú s cieľom vytvoriť nové nápady a inovatívne riešenia na základe zadaného problému alebo témy. Tieto tímy pracujú spolu na nápadoch a používajú metódy tvorivého myslenia, aby vytvorili riešenia, ktoré môžu byť ďalej rozvinuté a zrealizované.

        Na začiatku tohto tvorivého dňa boli nám a ostatným 14-tim tímom z celého žilinského kraja predstavené nasledujúce témy:

        1. Ako byť úspešným absolventom už počas štúdia na škole

        2. Návrat absolventov so zahraničnou skúsenosťou do regiónu

        My sme sa rozhodli riešiť problém Návratu absolventov so zahraničnou skúsenosťou do regiónu. Našim mentorom bola Martina Zvolenská zo slovenskej firmy BeLenka. Priblížila nám jej príbeh o študovaní v zahraničí v mestách napríklad ako Dubaj a San Francisco. Veľmi nás prekvapilo, že aj napriek tomu sa rozhodla vrátiť späť do žilinského regiónu a pomôcť kraju svojimi skúsenosťami, ktoré nadobudla.

        Počas našej debaty v tíme o tejto téme sme zistili, že veľa slovenských absolventov „uteká" do zahraničia práve kvôli tomu, že sa stále snažia spoznať samých seba a vybrať si prácu, ktorá by ich naplňovala. Tieto podnety sme spracovali do prezentácie a začali sme vytvárať stratégiu na to, ako prispieť najoriginálnejším nápadom a nadchnúť ním publikum.

        Po dvoch hodinách príprav a odprezentovaní bola naša prezentácia nakoniec úspešná a porota ocenila nielen naše riešenie, ale aj kreativitu a tímovo zladenú prácu.

        Pri vyhlasovaní výsledkov sme sa nevedeli dočkať, kto bude víťazom v našej kategórii, pretože všetky školy úspešne odprezentovali svoje originálne nápady so zaujímavými myšlienkami.

        Keď náš tím vyhlásili ako víťazný, naplnil nás pocit radosti a odchádzali sme hrdí za úspešné reprezentovanie našej školy.

        Som nadšená, že som mohla byť súčasťou nášho tímu a pomôcť tak dosiahnuť tento veľký úspech. Víťazstvo pre nás znamenalo nielen ocenenie a uznanie, ale aj nádej, že náš nápad bude zrealizovaný a pomôže tak nášmu kraju.

        Na záver by som chcela poznamenať, že IDEATON bol pre mňa veľmi cenným a jedinečným zážitkom. Je to úžasné miesto na spoznanie nových ľudí, stretnutie sa s odborníkmi a zdokonalenie schopností v oblasti tímovej spolupráce, kreativity a prezentácie. Vďaka tomuto projektu som sa presvedčila, že mladí ľudia majú v sebe veľa kreativity a vedia priniesť aj do komplexných problémov alebo tematík vlastné riešenia a nápady, ktoré sú zároveň atraktívne pre našu generáciu.

        Soňa Hrušíková, IV.H

        Fotogaléria: https://oavoza.edupage.org/album/#photos:album:54

        Ďalšie fotografie nájdete aj v príspevku ŽSK - https://www.facebook.com/ZilinskyKraj/posts/pfbid0tEjeCf7K1yBQEHAzHZDoYsKuuMyGCGVUppBnFzdWFhKnDDfKpApPFk65ggSNZ8Sjl

         

      • Naspäť na zoznam článkov