• Návšteva Kvetonosnej farmy v Bánovej
      • Návšteva Kvetonosnej farmy v Bánovej

      • 03.05.2023 12:32
      • V jeden štvrtkový jarný deň sme my - štyria praxujúci žiaci z I.B - ostali milo prekvapení kreatívnou myšlienkou pani učiteľky Kostolnej, vytiahnuť nás zo školských lavíc do prírody. Práve toto ročné obdobie je príznačné pompéznosťou a okázalosťou kvitnúcich kvetov.
      • No a slnečné počasie iba dodávalo krásny pohľad na kvitnúce kvety. Tento čas prial najmä tulipánom, a práve tam, kde sme mierili, ich mali až-až.

        V mestskej časti Žilina - Bánová sa na miestnom družstve rozprestiera nenápadná lokálna Kvetonosná farma. Keď sme vstúpili na úrodnú pôdu tejto farmy, boli sme očarení pestrosťou a rozmanitosťou kvetov, najmä tulipánov, ktoré boli tak povediac na každom kroku a vôbec ich neubudlo ani po poslednom samozbere, ktorý organizovali. Všetky boli prekrásne a sršali rozmanitými farbami. Okrem tulipánov tam boli narcisy, okrasný cesnak, či jahody, ktoré už čochvíľa vyrašia zo zeme a ich plody budú spríjemňovať ľuďom chuť. A samozrejme so začínajúcou sezónou sa bude sortiment rozrastať.

        Na Kvetonosnej farme nás privítal príjemný pán majiteľ, ktorý nám priblížil zaujímavé veci o kvetoch, o ich pestovaní, ale aj o začiatkoch podnikania, plánoch a víziách. Rozprával nám aj o tom, ako sa práve im darí pestovať, ale aj v čom sú nástrahy pestovania. Aj keď sme boli zo začiatku zamĺknutí, jeho priateľskosť a humor nás hneď rozhovorili a pobavili.

        Nakoniec sme si mohli za veľmi výhodnú cenu natrhať tulipániky, ktorým sa teraz tak darí a už rozkvitnuté sme dostali zadarmo. Všetky kvety nám ochotne pomohol naložiť do auta milý pán majiteľ. Rozlúčili sme sa a mohli sme ísť do školy.

        V škole potešili tulipány pani riaditeľku a samozrejme aj našu triednu pani učiteľku, ktorej sme aj takto chceli vyjadriť vďaku za to, čo pre nás robí. Kvetinky vyzerali úchvatne a bolo vidno, že sú pestované kvalitne, pretože aj v škole si naši spolužiaci všímali, aké čarovné kvety nesieme.

        Táto návšteva na Kvetonosnej farme nás bavila a fascinovala. Veru nám tam bolo veľmi príjemne a nielen preto, že sme vyšli na čerstvý vzduch, ale veľmi sa nám páčil aj prístup pána majiteľa a celková neformálna atmosféra. Budeme radi, ak aj my prispejeme k rozvoju tohto lokálneho miesta a skrášlime si okolie našej školy rôznymi kvetinami.

        Ak chcete mať krásny a dlhotrvajúci pôžitok z kvetov, určite vám odporúčame túto Kvetonosnú farmu v Bánovej navštíviť. Pretože kvety dôkladne pestujú a starajú sa o ne, ale aj pomôžu a poradia.

        Radi sa tam opäť vrátime aj sami a nakúpime si krásne kvety, tak ako to môžete urobiť aj vy.

        Prikladáme link: https://www.kvetonosna.sk (príp. FB alebo Instagram) , ale tieto prekrásne kvety, ktoré sa budú obmieňať podľa obdobia kvitnutia, je možné osobne vyzdvihnúť aj na výdajných miestach, konkrétne v Postcafe na Poštovej 1 alebo v Living Restaurant.

        Bol to pre nás super zážitok, za ktorý patrí vďaka p.uč. Kostolnej a pánovi majiteľovi Kvetonosnej farmy.

        Branislav Dobeš, I.B

        Fotogaléria: https://oavoza.edupage.org/album/#photos:album:58

      • Naspäť na zoznam článkov