• RoadTrip 2022
      • RoadTrip 2022

      • 06.07.2022 11:24
      • Úrad vlády SR zorganizoval zaujímavú aktivitu pre žiakov tretích ročníkov stredných škôl pod názvom RoadTrip 2022. Počas tejto akcie navštívili lektori Úradu vlády 20 stredných škôl v 12 mestách na Slovensku, medzi nimi aj Žilinu. RoadTrip pre našu školu organizačne zastrešila pani zástupkyňa Ing. Darinka Kolmanová a zúčastnili sa ho dňa 9.6.2022 žiaci III.G a III.H. triedy.
      • Cieľom tejto aktivity bolo pri príležitosti Európskeho roka mládeže priblížiť mladým ľuďom problematiku financovania rozličných projektov z Európskych štrukturálnych a investičných fondov v navštívenom regióne. Prostredníctvom prezentácií zameraných najmä na konkrétne príklady dobrej praxe lektori žiakom priblížili, čo konkrétne priniesli eurofondy pre naše mesto a jeho okolie. Počas prednášky mali žiaci možnosť oboznámiť sa s princípmi čerpania fondov, ako aj s konkrétnymi informáciami o úspechoch operačných programov na Slovensku.

        Druhou časťou stretnutia bol RoadTrip kvíz pozostávajúci - ako inak - z otázok o Európskej únii. Otázky, ako sa ukázalo, nerobili našim žiakom problémy, pretože sa v rámci zúčastnených škôl stali najúspešnejšou skupinou riešiteľov, keď až dvanásti dosiahli úspešnosť testu 100%. Spomedzi úspešných riešiteľov bola vyžrebovaná Radka Sakalová z III.H triedy, ktorá získala vecnú cenu.

         

        Súťaž

         

        V nadväznosti na uvedenú akciu je dôležité spomenúť aj ďalšiu aktivitu organizovanú Úradom vlády SR, ktorá je určená šikovným a kreatívnym záujemcom a tou je súťaž s názvom Ako pomohli eurofondy môjmu regiónu a mestu 2022. Súťaž je vyhlásená  pri príležitosti Dňa Európy. Začína 9. mája 2022 a jej uzávierka je 17. novembra 2022. Je určená študentom stredných a vysokých škôl Slovenskej republiky a svojím obsahom je zameraná na už uskutočnenú pomoc z prostriedkov Európskej únie. Úlohou autorov  bude  audiovizuálne spracovať finančnú pomoc zo štrukturálnych fondov Európskej únie v regiónoch. 
         
        Pre víťazov sú pripravené atraktívne ceny:

        1. miesto: Outdoorová kamera 360
        2. miesto: Lenovo tablet
        3. miesto: Fitness náramok XIAOMI

        Cieľom súťaže je aj podporiť tvorivosť a originalitu mladých ľudí, vytvoriť pre nich možnosť na prezentáciu svojich schopností, talentu, ale aj mesta či regiónu, z ktorého pochádzajú, kde bývajú alebo študujú. 

        Štatút súťaže Ako pomohli eurofondy môjmu regiónu a mestu 2022
        PRIHLASOVACÍ FORMULÁR 2022

        Fotogaléria: https://oavoza.edupage.org/album/#photos:album:7

         

      • Naspäť na zoznam článkov