• DofE zlatá expedícia
      • DofE zlatá expedícia

      • 01.07.2024 09:46
      • Naša zlatá expedícia začala samozrejme prípravou. Venovali sme sa plánovaniu trasy, nastavovali sme si ciele a mali sme taktiež prednášku so zdravotníkom. Cvičnú expedíciu sme absolvovali od 2. do 6. júna a naša kvalifikačná trvala od 23. do 26. júna.
         
      • V nedeľu sme vyrazili z Višňového, pokračovali sme cez Stráňavy na Kojšovú, odtiaľ na vyhliadku Havran, následne hrad Strečno a odtiaľ sme už smerovali  do kempu Varín, kde sme strávili našu prvú noc. Prvý deň sme dokumentovali vyhliadku Havran a hrad Strečno, keďže naším cieľom nebola len turistika ale takisto spoznávanie kultúrneho a prírodného dedičstva Slovenska. 

        Deň druhý začal výstupom na starý hrad Strečno. Tam sme sa najedli a opäť zdokumentovali hrad. Odtiaľ sme pokračovali na Chatu pod Suchým. Keď sme dorazili, postavili sme si stany, vybalili vifonky a spolu sme pozorovali západ slnka.

        Tretí deň sme mali naplánovanú najdlhšiu trasu. Vyrážali sme z Chaty pod Suchým popod Biele skaly na Stratenec a odtiaľ na Malý Kriváň. Z vrcholu už len nadol. Tu nám dalo klesanie zabrať viac ako stúpanie a naše kolená trpeli. Zišli sme až do kempu Nižné Kamence, kde sme si poslednýkrát za našu expedíciu rozložili stany, uvarili večeru na variči a dali sme večerný pokec. 

        Posledný deň sme vyrazili z kempu smer Terchová. Išli sme cyklotrasou cez polia. Prešli sme krížovú cestu odkiaľ sme pokračovali na sochu Jánošíka, kde sme zavŕšili našu cestu. Potom už nám zostávalo len dokončiť naše výstupy z expedície, ktorými bola dokumentácia, teda video, a básnička o našom výlete. 

        Keď odbila štvrtá hodina popoludní, oficiálne sme dokončili našu zlatú DofE expedíciu. Za 4 dni sme prešli 47,8 km a nastúpili sme 2170m.

        Celú expedíciu sme si užili najviac ako sa len dalo. Aj keď na nás prišla únava a vyčerpanie, vedeli sme sa navzájom podporiť a potom sa spolu zasmiať. Porozprávali sme si veľa vtipov, zaujímavostí a mali sme možnosť vidieť krásy našej prírody.

        Možno sa pýtate, že kto to zvládol? No predsa my: Alžbeta Zafková 2.B, Alžbeta Daníšková 4.G, Barbora Helbychová, Kristián Remiš 4.H, Marek Pobiják 5.H, Patrícia Žeriavová. 

        Fotogaléria: https://oavoza.edupage.org/album/#photos:album:131

      • Naspäť na zoznam článkov