• BUĎ MANAŽÉR
      • BUĎ MANAŽÉR

      • 20.06.2024 08:06
      • V dňoch 27. – 29.05.2024 sa žiaci II.A a B a III.G a H zúčastnili na Letnej škole s názvom BUĎ MANAŽÉR. Pod vedením šikovných pedagógov a študentov Fakulty riadenia a informatiky ŽU, si žiaci vyskúšali vytvoriť vlastnú firmu na výrobu ekologických topánok.
      • Počas prvých dvoch dní pracovali študenti v zmiešaných tímoch v šiestich workshopoch s rôznymi témami ako ľudské zdroje, prezentačné zručnosti, financie či projektový manažment, vďaka ktorým nadobudli dostatočné znalosti a zručnosti na vytvorenie finálneho výsledku. Keďže práca na projekte bola časovo obmedzená, bolo pre tímy pomerne náročné rozdeliť si role a stihnúť vytvoriť prezentáciu, ktorá bola hlavným výstupom celého kurzu. Aj napriek tomu, že žiaci neboli zvyknutí spolupracovať v určených tímoch, sa do zadania pustili veľmi rýchlo a všetci stihli projekt sfinalizovať včas.  Naučili sa pracovať pod stresom v obmedzenom čase, nadobudli mnoho nových informácií a nechýbala im ani motivácia v podobe darčekových poukážok a certifikátov o absolvovaní kurzu. 

        V úvode posledného dňa mali študenti možnosť vypočuť si prednášku o finančnej gramotnosti v podaní manažéra obchodnej skupiny Allianz, ktorý im problematiku peňazí priblížil v úplne novej podobe. Následne každý tím odprezentoval svoju firmu pred ostatnými spolužiakmi a odbornou komisiou tvorenou pedagógmi Žilinskej univerzity, ktorí na záver určili prvé tri miesta a odovzdali hodnotné ceny. Každá prezentácia jednotlivých tímov na tému ekologickej unisex obuvi bola jedinečná. Aj napriek tomu, že boli tieto tri dni veľmi náročné a plné stresujúcich situácií, každý si odniesol mnoho nových skúseností a naučil sa niečo o ďalšej téme z oblasti manažmentu. 

        Samozrejme, ďakujeme Žilinskej univerzite, pedagógom a študentom, ktorí nám umožnili tento kurz absolvovať a počas celého priebehu nám boli k dispozícii. Určite by sme neváhali podobnú skúsenosť zažiť opäť a Letnú školu BUĎ MANAŽÉR jednoznačne odporúčame aj ďalším študentom, ktorí  by si chceli vyskúšať niečo podobné a zažiť rovnako jedinečnú skúsenosť, ako my.

        Naďa Olexová III.H

        Fotogaléria: https://oavoza.edupage.org/album/#photos:album:127

      • Naspäť na zoznam článkov