• Profilujúci sa talent: Najlepší účtovník Obchodnej akadémie
      • Profilujúci sa talent: Najlepší účtovník Obchodnej akadémie

      • 01.07.2024 08:09
      • Účtovníci sú neoddeliteľnou súčasťou každej firmy. Ich práca zahŕňa správu finančných záznamov, vedenie účtovníctva a pripravovanie finančných výkazov. Je dôležité mať v tíme kvalifikovaných a spoľahlivých účtovníkov, ktorí majú skúsenosti a sú vzdelaní.
      • OA každoročne organizuje súťaž o najlepšieho účtovníka. Táto súťaž je jedinečnou príležitosťou pre študentov preukázať svoje schopnosti, vedomosti, zručnosti i talent v oblasti účtovníctva. Je to priestor, kde študenti môžu ukázať svoj potenciál a získať zároveň nové skúsenosti. Tieto skúsenosti ich môžu posunúť bližšie k ich snom o úspešnej kariére v oblasti čísel a finančníctva.

        Súťaž je vo forme úloh, na ktorých študenti pracujú samostatne. Každý dostal zadanie, ktorého cieľom bolo simulovať reálne podmienky a výzvy, s akými sa účtovníci stretávajú v podnikateľskej praxi. Účastníci mali obmedzený čas na vyriešenie úloh a predloženie výsledkov. Posudzovala sa správnosť a presnosť výsledkov, schopnosť efektívne pracovať, kreativita pri hľadaní riešení a schopnosť prijímať rýchle a presné rozhodnutia. Účtovníci musia tiež demonštrovať svoje organizačné a časové manažérske schopnosti.

        Výhercovia súťaže získali hodnotné ceny, ktoré im odovzdala pani riaditeľka JUDr. Jana Tomaníčková. Na 1. mieste sa umiestnila Veronika Androvičová z III.A, 2. miesto obsadila Simona Milcová zo IV.H a 3. miesto patrí  Natálii Vandlíčkovej zo IV.H.

        Ing. Lenka Synáková
         

        Fotogaléria: https://oavoza.edupage.org/album/#photos:album:130

      • Naspäť na zoznam článkov