• ODBORNÁ PRAX V DUBLINE 2024
      • ODBORNÁ PRAX V DUBLINE 2024

      • 02.07.2024 14:54
      • Dublin, hlavné mesto Írska, sa môže chváliť nielen krásnym prostredím a bohatou históriou, ale vyniká aj ako prosperujúce centrum profesionálnych príležitostí. Túto jedinečnú šancu dostalo aj 10 žiakov zo IV. G triedy.
      • Prežili sme nádherné dva týždne plné zábavy, zážitkov, ale predovšetkým nových skúseností a poznatkov, ktoré sme vo firmách nadobudli. Nielen, že sme sa museli adaptovať na novú kultúru, ktorá sa odlišuje od tej našej, ale museli sme byť aj pripravení pohotovo reagovať a plynule komunikovať v cudzom jazyku. 

        Prvý týždeň sme spoznávali mesto, ale aj naše zamestnania. Pracovali sme v rôznych firmách, ako napríklad právnické kancelárie, školy, daňové úrady a podobne. 

        Našou hlavnou úlohou bola aplikácia poznatkov, ktoré nám odovzdali naši vyučujúci počas doterajšieho štúdia na škole. Mnohí z nás sa venovali administratíve, no zažili sme napríklad aj súdne pojednávania. 

        Počas víkendu sme s našimi vyučujúcimi, pánom Vartiakom a našou triednou učiteľkou pani Eliášovou, ktorá nás prišla pozrieť, bližšie spoznali írske pamiatky a mesto. V nedeľu sme si spravili celodenný výlet na Mohérové útesy, ktoré sa nachádzajú na opačnej strane Írska. 

        Druhý týždeň sme sa venovali aj spoznávaniu okolia Dublinu. Najobľúbenejšou destináciou bolo prímorské mesto Howth s krásnou prírodou. 

        Odborná prax, ktorá nám priniesla veľa do života, najmä do toho pracovného, bola unikátnym zážitkom pre každého z nás.

        Sára Vicenová, Mária Kohutiarová,
        Alžbeta Daníšková, Vivien Adamovicová

        Fotogaléria: https://oavoza.edupage.org/album/#photos:album:134

        Video: https://youtube.com/shorts/QAxnmpPns3g?si=jYTDKPtlzcm2ExZ7

      • Naspäť na zoznam článkov