• Prvá skúsenosť a prvé umiestnenie na súťaži JA CITI INNOVATION CAMP
      • Prvá skúsenosť a prvé umiestnenie na súťaži JA CITI INNOVATION CAMP

      • 08.11.2023 13:05
      • Dňa 12.10. 2023 sme sa pod vedením pani učiteľky Kostolnej  zúčastnili na súťaži JA CITI INNOVATION CAMP, ktorá sa konala v Bratislave a organizuje ju spoločnosť Junior Achievement (JA) Slovensko.
      • Tá už viac ako 100 rokov pomáha učiteľom rozvíjať u žiakov základných a stredných škôl podnikavosť, ekonomické myslenie, finančnú gramotnosť a zručnosti potrebné pre uplatnenie sa na pracovnom trhu, vrátane digitálnych zručností.

        V tejto súťaži sme si zmerali sily s rôznymi školami z rôznych kútov Slovenska. Farby našej školy sme šli  hájiť v zložení Adriána Korbášová, Erika Bernátová a Samuel Tvrdý, keďže navštevujeme predmet Aplikovaná ekonómia, ktorý zastrešuje spoločnosť JA Slovensko.

        Začiatok bol už o 8:00 ráno, kedy sa nám predstavili organizátori a rozdelili nás do 12 skupín, v každej skupine bolo 5 študentov z rôznych škôl z celého Slovenska. Keďže sme sa v rámci tímov nepoznali, zadali nám najskôr tvorivú teambuildingovú aktivitu, ktorá nám mala pomôcť spoznať sa navzájom, ako aj silné stránky jednotlivých členov. V tejto súťaži uspel náš žiak Samuel Tvrdý, ktorému sa spolu s jeho skupinou podarilo získať 2. miesto.

        Po krátkej prestávke sme sa dostali už k samotnej výzve, na ktorej vypracovanie sme mali 3 hodiny. Mali sme vytvoriť podnikateľský plán pre nový inovatívny produkt, pričom vstupný kapitál bol tisíc eur. Súčasťou plánu musel byť názov, logo, slogan, popis samotného produktu, výroba, marketingový a finančný plán a definovanie silných a slabých stránok spoločnosti, a to všetko spracované vo forme prezentácie. Po troch hodinách tvrdej práce prišlo samotné prezentovanie našich inovatívnych nápadov, ktoré hodnotila odborná porota. Aby to nebolo také jednoduché, každý z členov tímu musel mať v ruke mikrofón aspoň raz a bol stanovený časový limit štyri minúty, po ktorom sme už nemohli v prezentovaní pokračovať, čo sa niektorým tímom stalo a prišli tak o bodové hodnotenie.  Tu sa nám podarilo umiestniť na 2. mieste v zloženom tíme, ktorého členkou bola  Adriána Korbášová zo IV.G triedy.

        Cesta naspäť sa niesla v dobrom duchu,  ako vlastne celý deň a aj samotná súťaž. Nadobudli sme tam veľa nových skúseností, ktoré môžeme uplatniť pri zakladaní našej študentskej firmy.

        Viac informácii a celú fotogalériu si môžete pozrieť na tomto linku: https://www.firma.jaslovensko.sk/sutaze-prilezitosti/ja-citi-innovation-camp/

      • Naspäť na zoznam článkov